Een scheiding als u ondernemer bent

Ondernemers die gaan scheiden, doen er goed aan om zich van tevoren goed te laten informeren. Het hebben van een onderneming maakt het bepalen van de hoogte van alimentatie en het afwikkelen van de boedelscheiding of huwelijksvoorwaarden vaak lastig. Het is belangrijk om daar goed op voorbereid te zijn. De advocaat heeft in haar netwerk de beschikking over gespecialiseerde accountants en fiscalisten die kunnen meedenken en adviseren.

Neem direct contact op

Advies en bijstand door Brech Familierecht

Als ondernemer in scheiding, is het belangrijk om op tijd een goed onderbouwde prognose te hebben van wat uw onderneming zal doen in te toekomst. De advocaat kan u daarbij adviseren.

Boedelscheiding & pensioen

Ook bij de onderwerpen boedelscheiding en pensioen kan het hebben van een onderneming een complicerende factor zijn. Zo kan het zijn dat er over de waarde van de onderneming moet worden afgerekend of over de in de onderneming gevormde reserves. Als er pensioen in eigen beheer is opgebouwd, dat verevend of verdeeld moet worden, kan de ex-echtgenoot de afstorting van een deel daarvan eisen.

Bent u ondernemer en gaat u scheiden?

Neem contact op met Brech Familierecht